layout_06layout_08layout_10  
ΤΥΝΗΣΙΑ-ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ
tunis12 Η πόλη που λάμπει μέσα από 3.000 χρόνια Ιστορίας και παραμένει ένα αιώνιο σταυροδρόμι των πολιτισμών , μορφοποιημένη από την αμίμητη δεξιοτεχνία των παιδιών της, από τα διάφανα κύματα της Μεσόγειου και τον προγονικό ρυθμό της Αφρικής.1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΤΥΝΙΔΑ –ΧΑΜΜΑΜΕΤ

Πτήση για την Τύνιδα, την πόλη που λάμπει μέσα από 3.000 χρόνια Ιστορίας και παραμένει ένα αιώνιο σταυροδρόμι των πολιτισμών , μορφοποιημένη από την αμίμητη δεξιοτεχνία των παιδιών της, από τα διάφανα κύματα της Μεσόγειου και τον προγονικό ρυθμό της Αφρικής. Άφιξη στο αεροδρόμιο και υποδοχή από τον αντιπρόσωπο μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΧΑΜΜΑΜΕΤ – ΕΛ ΤΖΕΜ – ΜΑΤΜΑΤΑ - ΝΤΟΥΖ
Πρωινό και άμεση αναχώρηση για τον Τυνησιακό Νότο. Επίσκεψη στο Κολοσσαίο του Ελ Τζεμ και στην συνέχεια αναχώρηση για τις αχανείς εκτάσεις του Νότου. Θα περάσουμε έξω από την πόλη της Γκαμπές με την μοναδική παραθαλάσσια όαση της Τυνησίας Σενινί και θα καταλήξουμε στο Βερβερίνικο χωριό Ματμάτα και τις τρώγλες του 6ου αιώνα, οι οποίες κατοικούνται ακόμη από τους τρωγλοδύτες. Άφιξη στην Ντουζ. Γύρο από την πόλη οι αμμόλοφοι προσφέρουν ένα καταπληκτικό θέαμα. Η Ντουζ είναι το ιδανικό σημείο για να πάρουμε μια γεύση από την ζωή των Καραβανιών κάνοντας μια βόλτα με τις καμήλες (προαιρετικό) μέσα στην έρημο πάνω στους αμμόλοφους , με τα γλυκά και ανεπανάληπτα χρώματα της ανατολής ή της δύσης, προσφέροντας έτσι στον εαυτό μας μια αξέχαστη εμπειρία. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΝΤΟΥΖ – ΚΕΜΠΙΛΙ - ΤΟΖΕΡ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την όαση - παράδεισο της Τοζέρ διαμέσου Κεμπιλί και της αποξηραμένης λίμνης Σοτ Ελ Τζεριντ. Ο Τυνησιακός Νότος αποτελεί σήμερα ΄ένα σημείο υπεροχής που ο Τουρισμός χρησιμοποιεί με επιτυχία. Όλες οι ανέσεις είναι εξασφαλισμένες μιας και υπάρχει σημαντική υποδομή. Το απόγευμα ακολουθεί προαιρετική  εκδρομή στην Όαση της Νέφτα και στις κοντινές ορεινές οάσεις. Μετά το δείπνο θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό μουσείο Ντάρ Σεράιτ όπου παρουσιάζονται σκηνές της καθημερινής ζωής της παλιάς Τυνησίας με μερικά έθιμα που ισχύουν ακόμη και σήμερα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΤΟΖΕΡ – ΚΑΙΡΟΥΑΝ –ΧΑΜΜΑΜΕΤ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ιερότερη πόλης της Τυνησίας την Καιρουάν που είναι η τέταρτη πιο θρησκευτική πόλη στον κόσμο μετά την Μέκκα , τη Μεντίνα και τα Ιεροσόλυμα. Επίσκεψη της πόλης, στο ιερό Τέμενος, στις δεξαμενές των Αγλαβιτών και επίσκεψη σε εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών χαλιών. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στα παραθαλάσσια θέρετρα, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΧΑΜΜΑΜΕΤ – ΤΥΝΙΔΑ –ΧΑΜΜΑΜΕΤ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ξενάγηση της Τύνιδας με πούλμαν. Πάνω από 2.000.000 εκατομμύρια κάτοικοι ζουν και εργάζονται στην πρωτεύουσα. Η πόλη περιστοιχίζεται από τρεις λίμνες. Στο κέντρο βρίσκεται ή λεωφόρος Χαμπίμπ Μπουργκίμπα και η πλατεία της Ανεξαρτησίας. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το ψαροχώρι Σίντι Μπου Σάιντ και αφού περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια του θα αναχωρήσουμε για τα παζάρια της πόλης τα ‘‘σούκς’’ και την περιήγηση της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα ερείπια της θρυλικής αρχαίας Καρχηδόνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

6η &7η ημέρα: ΧΑΜΜΑΜΕΤ(ελεύθερες ημέρες)
Δύο ελεύθερες ημέρες στη διάθεσή σας για χαλάρωση με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο μας.

8η ημέρα: ΧΑΜΜΑΜΕΤ – ΤΥΝΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα . Γεμάτοι εντυπώσεις από την στερεή παράδοση φιλοξενίας και τις φιλίας που μας πρόσφερε η Τυνησία θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Τύνιδας για την επιστροφή μας.

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα/Τύνιδα/Αθήνα με την TUNISAIR
Επτά (7) διαν/σεις σε ξενοδοχεία 4*&5*
Ημιδιατροφή.
Μεταφορές απο/προς το αεροδρόμιο εξωτερικού
Ξεναγήσεις, επισκέψεις βάση aναλυτικού προγράμματος
Τοπικό ξεναγό
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
Ενημερωτικά έντυπα & ταξιδιωτική τσάντα

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
Είσοδοι σε χώρους επίσκεψης