layout_06layout_08layout_10  
ΤΥΝΗΣΙΑ-ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΟΑΣΕΩΝ
tunisia2 Η  πόλη που λάμπει μέσα από 3.000 χρόνια Ιστορίας και παραμένει ένα αιώνιο σταυροδρόμι των πολιτισμών, μορφοποιημένη από την αμίμητη δεξιοτεχνία των παιδιών της, τα διάφανα κύματα της Μεσόγειου και τον προγονικό ρυθμό της Αφρικής.


1η μέρα ΑΘΗΝΑ - ΤΥΝΙΔΑ - ΧΑΜΜΑΜΕΤ
Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την Τύνιδα , την πόλη που λάμπει μέσα από 3.000 χρόνια Ιστορίας και παραμένει ένα αιώνιο σταυροδρόμι των πολιτισμών, μορφοποιημένη από την αμίμητη δεξιοτεχνία των παιδιών της, τα διάφανα κύματα της Μεσόγειου και τον προγονικό ρυθμό της Αφρικής. Άφιξη στο αεροδρόμιο και υποδοχή από τον αντιπρόσωπο μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα ΧΑΜΜΑΜΕΤ –ΜΟΝΑΣΤΙΡ-EΛ ΤΖΕΜ - ΜΑΤΜΑΤΑ - ΝΤΟΥΖ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον Τυνησιακό Νότο. Μικρή περιήγηση στην πιο εξευρωπαϊσμένη πόλη της Τυνησίας και γενέτειρα του πρώην προέδρου και αναμορφωτή της, Χαμπίμπ Μπουργκίμπα., το Μοναστίρ Επίσκεψη στο Κολοσσαίο του Ελ Τζεμ και στην συνέχεια αναχώρηση για τον νότο. Αφου περάσουμε δίπλα από την Γκαμπές με την μοναδική παραθαλάσσια όαση της Τυνησίας Σενινί θα καταλήξουμε στο Βερβερίνικο χωριό Ματμάτα και τις τρώγλες του 6ου αιώνα, οι οποίες κατοικούνται ακόμη από τους τρωγλοδύτες. . Επίσκεψη σε μια τρώγλη κα αναχώρηση για την Ντουζ. Γύρο από την πόλη οι αμμόλοφοι προσφέρουν ένα καταπληκτικό θέαμα. Η Ντουζ είναι το ιδανικό σημείο για να πάρουμε μια γεύση από την ζωή των Καραβανιών κάνοντας μια βόλτα με τις καμήλες (προαιρετικό) μέσα στην έρημο πάνω στους αμμόλοφους, με τα γλυκά και ανεπανάληπτα χρώματα της ανατολής ή της δύσης, προσφέροντας έτσι στον εαυτό μας μια αξέχαστη εμπειρία. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα   ΝΤΟΥΖ - ΚΕΜΠΙΛΙ – ΤΟΖΕΡ
Μετά το πρωινό χρόνος ελεύθερος στο ξενοδοχείο και ίσως και για κάποια βόλτα στο κέντρο της πόλης. Μετά το γεύμα θα αναχωρήσουμε για την όαση - παράδεισο της Τοζέρ διαμέσου του Κεμπιλί και της αποξηραμένης λίμνης Ελ Τζεριντ. Επίσκεψη της πόλης της Τοζέρ που είναι φημισμένη για την αρχιτεκτονική της και του Λαογραφικού μουσείου Ντάρ Σεράιτ όπου παρουσιάζονται σκηνές της καθημερινής ζωής της παλιάς Τυνησίας με μερικά έθιμα που ισχύουν ακόμη και σήμερα. Ακολουθεί δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα ΤΟΖΕΡ - ΝΕΦΤΑ - ΤΟΖΕΡ
Ο Τυνησιακός Νότος αποτελεί σήμερα ένα σημείο υπεροχής που ο Τουρισμός χρησιμοποιεί με επιτυχία. Όλες οι ανέσεις είναι εξασφαλισμένες μιας και υπάρχει σημαντική υποδομή. Μετά το πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στην Όαση της Νέφτα και στην συνέχεια προαιρετική εκδρομή με 4Χ4 στις ορεινές οάσεις που βρίσκονται σε ένα μοναδικό τοπίο πάνω στην οροσειρά του Ατλάντα (Στα σύνορά με την Αλγερία). Η κατάσταση στους δρόμους και τις πίστες προσφέρει συναρπαστικές διαδρομές σε μέρη εξωτικά, ποικιλόμορφα που εμπνέουν τον επισκέπτη ο οποίος πρέπει να ακολουθήσει επακριβώς τις οδηγίες των οδηγών στις πίστες της Σαχάρας. Γεύμα στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ, μετά το δείπνο σας έχουμε ετοιμάσει προαιρετική φολκλορική βραδιά με χορούς της κοιλιάς σε μια υπέροχη παραδοσιακή Βεδουίνικη τέντα μέσα στις τεράστιες φυτείες της όασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα ΤΟΖΕΡ - ΚΑΙΡΟΥΑΝ - ΧΑΜΜΑΜΕΤ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τον βορά. Άφιξη στην ιερότερη πόλης της Τυνησίας την Καιρουάν που είναι η τέταρτη θρησκευτική πόλη στον μουσουλμανικό κόσμο μετά την Μέκκα, Μεντίνα και τα Ιεροσόλυμα. Επίσκεψη της πόλης, ξενάγηση στο ιερό Τέμενος, στις δεξαμενές των Αγλαβιτών, και επίσκεψη σε εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών χαλιών. Χρόνος ελεύθερος στο ξενοδοχείο LaKasba όπου και θα γευματίσουμε . Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα ΧΑΜΜΑΜΕΤ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ)
Αφιερωμένη στην ξεκούραση η σημερινή μέρα με πλήρη διατροφή στο ξενοδοχείο, και μην χάσετε την ευκαιρία να χαρείτε τις ανέσεις του ξενοδοχείου σας ή και να δοκιμάσετε μόνοι σας την δύναμή σας στα παζάρια μέσα στην παλιά Μεντίνα κάνοντας μια βόλτα στην πόλη.

7η μέρα ΧΑΜΜΑΜΕΤ – ΤΥΝΙΔΑ - ΧΑΜΜΑΜΕΤ
Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της Τύνιδας , σημαντικό κέντρο τουρισμού δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα αλλά κύριο λιμάνι και διεθνές αεροδρόμιο της Τυνησίας. Πάνω από 2.000.000 κάτοικοι ζουν και εργάζονται στην πρωτεύουσα. Η πόλη περιστοιχίζεται από τρεις λίμνες, την Μεδίνα και την μοντέρνα πόλη. Στο κέντρο βρίσκεται η λεωφόρος Χαμπίμπ Μπουργκίμπα και η πλατεία της Ανεξαρτησίας. Γεύμα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το ανδαλουσιάνικο ψαροχώρι Σίντι Μπου Σάιντ με τις επιβλητικές κατοικίες και ένα αξιοθαύμαστο πανόραμα και αφού περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια του θα αναχωρήσουμε για τα παζάρια της πόλης, τα ‘’σούκς’’και την περιήγηση της πόλης. Επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντό με τα περίφημα ψηφιδωτά και στα ερείπια της Αρχαίας Καρχηδόνας που βρίσκεται στον ψηλό λόφο, και στην συνέχεια αναχώρηση για την Χαμμαμέτ. Λίγος χρόνος ελεύθερος για κάποια μικρά ψώνια από την τουριστική Μεντίνα, ή για τούρκικο καφέ από τον παραδοσιακό οντά ο οποίος βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την θάλασσα. Άφιξη
στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα ΧΑΜΜΑΜΕΤ -ΤΥΝΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στην περιοχή DuLac ή αλλιώς νέα Τύνιδα, όπου και βρίσκεται το αεροδρόμιο. Γεμάτοι εντυπώσεις από την στερεή παράδοση φιλοξενίας και της φιλίας που μας πρόσφερε η Τυνησία θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια Aθήνα/Τύνιδα/Αθήνα με την TUNISAIR
Έξι (6) διαν/σεις σε ξενοδοχεία 4*&5*
Πλήρης διατροφή
Μεταφορές απο/προς το αεροδρόμιο εξωτερικού
Ξεναγήσεις, επισκέψεις βάση αναλυτικού προγράμματος
Τοπικό ξεναγό
Είσοδοι σε χώρους επίσκεψης
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
Ενημερωτικά έντυπα & ταξιδιωτική τσάντα

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
Προαιρετικές εκδρομές και προσωπικά έξοδα